Tilapie s česnekem a tymiánem, smažená na plechu

Recepty, Ryby

Suroviny

1000 g (chlazených filetů) z tilapie
5-6 stroužků česneku
čerstvý tymián
sůl
hladká mouka na obalení
4 vejce
domácí strouhanka na obalení
olej

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety, omyjeme, osušíme papírovou utěrkou.

  2. Česnek utřeme se solí a rozdrceným tymiánem. Tuto směs vetřeme řádně do filetů z tilápie.

  3. Necháme v chladu asi 30 minut.

  4. Poté obalíme v trojobalu.

  5. Olej rozehřejeme zprudka na plechu v troubě a poté vložíme obalené filety vedle sebe na takto rozehřátý plech dozlatova osmažit - pozvolna a stejnoměrně. V průběhu smažení filety otočíme a smažíme dál. Výhodou je, že jsou všechny filety krásně stejnoměrně usmažené (poté filety ještě papírovou utěrkou zbavíme přebytečného oleje) a máme tak čas se věnovat jiné činnosti v kuchyni. Podáváme se salátem nebo s bramborem nebo s kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!