Hruškáč

Recepty, Moučníky

Suroviny

80 g másla
50 g krupicového cukru
100 g hladké mouky
2 vejce
lžička prášku do pečiva
špetka soli
6 lžic mléka
Náplň:
500 g hrušek
lžíce másla
lžíce krupicového cukru
citronová šťáva
brusinkový džem
ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme náplň. Hrušky nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky a zakapeme citronovou šťávou aby nezhnědly. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cukr a necháme ho v másle rozpustit. Pak do pánve přidáme hrušky, velmi krátce povaříme a necháme vychladnout.

  2. Na těsto si vyšleháme máslo s cukrem, postupně přidáváme vejce, pak mouku s práškem do pečiva a nakonec těsto trochu naředíme mlékem.

  3. Část těsta rozetřeme na plech asi 20x30 cm nebo do kruhové formy. Na těsto navršíme hruškovou náplň a na ní místy klademe lžičkou malé kopečky brusinkového nebo rybízového džemu.

  4. Na náplň rozetřeme zbytek těsta a posypeme hrubě sekanými ořechy.

  5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!