Těstoviny v omáčce z kořenové zeleniny a sýru

Recepty, Omáčky

Suroviny

300 g těstovin
1 cibule
2 mrkve
1 petržel
1/2 menšího celeru
2 stroužky česneku
lžička hořčice
1/2 lžičky cukru
150 ml smetany 12%
lžička dobré sojové omáčky (nemusí být)
80-100 g strouhané Goudy
sůl
pepř
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
máslo
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme ve slané vodě podle návodu. Mezitím nakrájíme cibuli, česnek a zeleninu na drobno.

  2. Na másle zpěníme cibuli s česnekem. Přidáme všechnu zeleninu a restujeme asi pět minut. Přidáme hořčici, cukr sůl a nové koření s bobkovým listem.

  3. Po zarestování zeleninu zalijeme vodou tak, aby byla těsně nad úrovní zeleniny. Vaříme do změknutí.

  4. Z měkké zeleniny vytáhneme bobkový list a nové koření. Ponorným mixérem vše rozmixujeme do hladka.

  5. Přidáme smetanu, sýr a necháme na slabém plameni omáčku pomalu vařit do rozpuštění sýru. Nakonec omáčku dochutíme.

  6. Těstoviny můžeme na talíři polít omáčkou, nebo přímo vmíchat do omáčky a podávat. Nakonec je posypeme nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!