Radostínský kapr se zeleninou a bramborami

Recepty, Ryby

Suroviny

porce kapra
brambory
zelená paprika
rajčata
cibule
sůl
koření na ryby
tuk (nejlépe sádlo)
citron

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, osolíme a navrstvíme do vymazané zapékací formy. Na brambory dáme plátky cibule, papriky a nakonec rajčat. Vše osolíme.

  2. Porce kapra opečeme na tuku, okořeníme kořením na ryby, případně trochu dosolíme a přidáme navrch pekáčku. Můžeme je lehce zahloubit do zeleniny, ale nepřekrývat.

  3. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme do změknutí, případně lehkého opečení spodku brambor. Na talíři lze rybu pokapat citrónovou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!