Zdravý celozrnný borůvkovo - tvarohový koláč (bez másla)

Recepty, Moučníky

Suroviny

těsto:
• 70 g pšeničné celozrnné mouky
• 50 g žitné celozrnné mouky
• 1 lžička prášku do pečiva (bez fosfátů)
• 35 g ovesných vloček
• 1 lžíce (karobu)kakaa
• 1 lžíce medu
• 1 vejce
• 1 lžíce bílého jogurtu
• 1 lžíce tvarohu
krém:
• 250 g tvarohu ve vaničce (lžíci odebereme do těsta)
• 1 lžíce medu (popř. více - dle chuti)
• ovoce (borůvky)

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme sypké suroviny, přidáme tekutý med, vejce, jogurt a tvaroh. vypracujeme bochánek, který dáme v potravinové fólii do ledničky. Mezi tím si smícháme tvaroh s medem.

  2. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, z těsta uděláme rukama placku, kterou dáme doprostřed formy a pomalu ji vytlačíme směrem k okrajům. Nezapomeňte vytvořit malinko vyšší okraje, aby náplň držela.

  3. Teď už jen posypeme ovocem a pečeme na 180°C asi 45 minut.

  4. Po upečení je dobré ihned koláč sundat z pečícího papíru a nechat vychladnout na mřížce. Krájíme až po vychladnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!