Těstoviny s masovými knedlíčky, špenátem a hlívou ústřičnou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

500 g oblíbených těstovin
400 g mletého masa
2 šalotky
2 vejce
2 lžíce strouhanky
1/2 svazku hladkolisté petrželky
2 stroužky česneku
200 g mraženého špenátu
200 g hlívy ústřičné
100 ml bujónu nebo masového vývaru
2 zakysané smetany
černý pepř
sůl
olej
parmazán na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dobře promícháme s jemně nasekanou šalotkou (nejlépe v elektrickém sekáčku), nasekanou petrželkou, utřeným česnekem, vejci a strouhankou. Osolíme, opepříme, dobře zpracujeme a tvoříme kuličky velikosti lískového oříšku.

  2. V pánvi rozehřejeme olej a kuličky opečeme ze všech stran dohněda. Hotové vyjmeme a olej odlijeme tak, aby v pánvi zbyly cca 3 lžíce. Do výpeku vložíme nakrájenou hlívu, orestujeme a přidáme zmrzlý špenát. Osolíme, přikryjeme pokličkou a necháme ho rozmrazit.

  3. Průběžně podléváme malým množstvím vývaru. Hlíva by měla být hotová současně s rozmraženým a prohřátým špenátem. Vrátíme masové knedlíčky, přidáme zakysanou smetanu a dochutíme pepřem, solí a případně špetkou cukru.

  4. Do hotové směsi přimícháme čerstvě uvařené těstoviny a při podávání sypeme jemně nastrouhaným parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!