Bílá klobása na zeleninovém lůžku

Recepty, Jiné maso

Suroviny

cca 1200 g bílé vinné klobásy
cca 200 g dobré slaniny
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 žlutá paprika
bílé zelí
cuketa
pár stroužků česneku
žampiony
ratatouille
koření Hungaria (na klobásu)
lžíce másla
olivový olej
rajský protlak či jen kečup
plátkový sýr na zapečení

Postup přípravy receptu

  1. Do máslem vymazané, zapékací mísy nakrájíme zeleninu podle chuti a na kostičky nakrájenou slaninku. Posypeme kořením na zeleninu (např. ratatouile), promícháme, pocákáme olivovým olejem a dáme péct do vyhřáté trouby.

  2. Zatím si smotáme šneky z bílé klobásy a spojíme třeba špejlí. Posypeme nějakým kořením na grilování (např. Hungária). Až zelenina trochu změkne (cca za 40 minut), nalijeme rajčatovou omáčku, poklademe šneky a dáme znovu péct.

  3. Až chytnou šneci barvu, tak je otočíme a nakonec už jen poklademe plátky sýra a zapečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!