Ovesná kaše s datlemi

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

1 kelímek mléka (kravské, rostlinné...)
1/2 kelímku jemných ovesných vloček
3 ks sušených datlí
1 lžička skořice
oříšky
javorový sirup na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Do rendlíku si nalijeme kelímek s mlékem. Přidáme nadrobno nakrájené sušené datle, které kaši výborně osladí, není třeba tedy již přidávat jiné sladidlo. Pokud nemáte datle, můžete použít třeba brusinky nebo rozinky.

  2. Vysypeme ovesné vločky a vaříme na mírném plameni dokud nemáme konzistenci kaše. Hlavně pozor, kaše při chladnutí tuhne, tak to s vařením nepřežeňte.

  3. Kaši naservírujeme do misky či talíře, a ozdobíme mletou skořicí, oblíbenými oříšky (v mém případě mandle) a pokapeme sirupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!