Slaný palačinkový dort se směsí kuřecího masa, kukuřice, slaninky, smetanové omáčky s parmazánem

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

Na palačinky:
2 celá vejce
200 g hladké mouky
špetka soli
400 ml mléka
Na směs:
300 g kuřecích prsou
200 g slaninky Oravské
trošku oleje
plechovka kukuřičky Bonduelle velká
3 smetany 12%
troška světlé jíšky
parmazán (nebo sýr tomu podobný)
Na zapečení:
150 g goudy vcelku

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme si těsto na palačinky, které uděláme klasickým postupem a jednu, kterou budeme dávat na dno zapékací mísy uděláme trochu silnější.

  2. Směs připravíme takto: Nakrájíme si kuřecí prso a slaninku na opravdu drobné kostičky, orestujeme je na pánvi s trochou oleje, dochutíme solí a pepřem. Jakmile se vše krásně orestuje, podlijeme trochou vody a necháme cca 10 minut bublat.

  3. Jakmile se voda vypaří, přidáme slitou konzervu s kukuřicí, zalijeme směs smetanou (všechny tři) a vaříme. Jakmile dosáhneme bodu varu, směs ochutnáme a dochutíme pouze polévkovým kořením, solí a pepřem. Na sůl pozor, polévkové koření je strašně slané.

  4. Nasypeme nastrouhaným parmazán do směsi (já dávám tak 50 g) a v případě nutnosti zahustíme (docela hodně) hotovou světlou jíškou (já používám kupovanou granulkovou).

  5. Do kulaté formy si dáme na dno naší jednu tlustší palačinku, kterou zakryjeme tenkou vrstvou směsí, dáme další palačinku, zase směs atd., dokud nám nezbude poslední vrstva směsi.

  6. Tu zasypeme nastrouhanou goudou a dáme do trouby na cca 15-20 minut na 160°C. Dokud se nám vše hezky nespojí a nerozpustí se nám sýr.

  7. Vyndáme a necháme zchladnout. Já podávám až zchladlé, jinak se totiž dort hodně rozpadá. Ale je na vás, pokud Vám až tak nejde o vzhled, je výborný i jako teplá večeře.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!