Těstoviny s lilkem, rajčaty a žampiony

Recepty, Těstoviny

Suroviny

300 g těstovin Penne
1 menší lilek
4 žampiony
6-7 cherry rajčátek
1 cibule na drobno
2 stroužky česneku na plátky
400 g rajčatového pyré
strouhaný parmazán
oregano
bazalka
sůl
pepř
trochu cukru
hl. mouka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu a necháme okapat. Lilek nakrájím na cca 1 cm kolečka, žampiony na plátky a rajčata na půlky. Lilek posolíme a necháme 20 minut vypotit, po té osušíme.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej. Lilek obalíme v mouce a opečeme s žampiony do zlatova. Ke konci přihodíme rajčata. Společně chvíli dusíme a vytáhneme z pánve na talíř.

  3. Do pánve přidáme trochu oleje a zpěníme cibuli s česnekem. Přilijeme pyré, provaříme a je li to moc husté zředíme trochou vody z těstovin. Dochutíme kořením. Lilek nakrájíme na kousky a všechnu zeleninu vrátíme do omáčky.

  4. Společně s těstovinami ještě prohřejeme, aby se chutě propojily. Na talíři sypeme sýrem a zdobíme čerstvou bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!