Těstoviny s italskou klobásou a s paprikami

Recepty, Těstoviny

Suroviny

900 g syrove italske klobasy (mirne nebo palive)
50 ml olivoveho oleje
2 stredne velke zlute papriky
2 stredne velke cervene papriky
4 strouzky cesneku (rozdrceneho)
450 g testovin (rigatoni)
2 polevkove lzice masla
1 kavovou lzicku cili vlocek
1 hrnecek (250 ml) cerstve nastrouhaneho Parmesanu
1/4 hrnecku (50 ml) cerstve bazalky
1/4 hrnecku (50 ml) cerstve petrzelky
podle chuti pepr

Postup přípravy receptu

  1. Nejdrive nakrajime italske klobasy na asi 2,5 cm velke kousky. Do velke panve dame asi 3 cm vody a v ni italske klobasy nechame varit asi 10 az 12 minut.

  2. Potom je precedime a v te same panvi opeceme kloubasy do hneda. Peceme asi 5 az 7 minut, obcas zamichame. Vybereme klobasy a udrzujeme je v teplote.

  3. Do te same panve pridame olivovy olej a na stredni teplote ho ohrejeme. Pridame na prouzky nakrajene papriky a opekame, az je jejich slupka mirne hneda.

  4. Pridame rozmackany cesnek, cili vlocky a varime 1 az 2 minuty. Potom pridame uvarene a opecene klobasy a nechame na panvi na stredni teplote jeste 5 minut varit.

  5. Ve vetsi nadobe uvarime v osolene vode testoviny podle instrukce na obale. Precedime je a dame do vetsi servovaci misy. Pridame maslo a zamichame, potom pridame pripravene papriky s klobasou a dobre promichame.

  6. Posypeme parmezanem, cerstvou posekanou bazalkou a petrzelkou a podle chuti peprem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!