Kuřecí prsa v parmazánové krustě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 plátky tmavého toustového chleba
4 lžíce strouhaného parmazánu
hrstka petrželové natě nebo pažitky
4 plátky slaniny
4 lžíce rozpuštěného másla
2 stroužky česneku
worchester omáčka (pár kapek)
4 kousky kuřecích prsou

Postup přípravy receptu

  1. Toustový chléb rozmixujeme na jemnou strouhanku a tu pak v malé misce smícháme se sýrem. Přidáme jemně nasekanou petrželku nebo pažitku.

  2. Slaninu nejprve zprudka a poté pozvolněji osmahneme na pánvi dozlatova. Necháme ji trochu zchladnout na papírovém ubrousku a pak ji rozdrobíme nebo pokrájíme na malé kousky a přihodíme ji ke strouhankové směsi.

  3. Česnek prolisujeme a společně s worchestrovou omáčkou smícháme s rozpuštěným máslem. Kuřecí prsa umyjeme, usušíme a ze všech stran je obalíme v ochuceném máslu.

  4. Poté je položíme do zapékací misky, posypeme připravenou strouhankou, lehce dlaní upěchujeme a vložíme do předehřáté trouby.

  5. Pečeme nezakryté asi 25 minut doměkka. Pokud je ještě i poté kuře uvnitř lehce růžové přidáme ještě dalších 5-10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!