Těsto na perníčky- hned měkké

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
50 dkg hladké mouky
25 dkg cukru moučka
2 vejce
10 dkg másla
2 lžíce medu
2 lžíce rumu
perníkové koření 1 lžíce
trochu kakaa
1/2 lžičky jedlé sody
Poleva:
24 dkg cukru moučka (PŘESÍT)
pár kapek citronu
2 bílky

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin vypracujeme tuhé těsto, které dáme do lednice odpočinout. Potom z lednice vytáhneme a necháme při pokojové teplotě pozvolna povolit.

  2. Vyválíme a na mírně vymaštěný plech dáme péct vykrájené tvary, které potřeme vlažnou vodou. Po upečení perníčky potřeme rozmíchaným vejcem v mléce a necháme na plechu vychladnout. Polevu vyrobíme tak, že cukr, bílky a citronovou šťávu dobře vyšleháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!