Salát s cizrnou a mozzarellou

Recepty, Saláty

Suroviny

1 červená cibule
1 konzerva cizrny, opláchnuté a okapané
hrst čerstvé petrželky
1 červená paprika
1 oranžová paprika
1/2 salátové okurky
1/4 malé hlávky červeného zelí
1/4 pekingského zelí
1 balení mozzarelly
Zálivka:
3 lžíce panenského olivového oleje
3 lžíce vinného octu
2 stroužky česneku
1/2 lžičky sušeného oregana
1 lžička soli
černý pepř čerstvě mletý - dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli rozpůlíme, sloupneme a nakrájíme na jemné měsíčky. Dáme do misky s chladnou vodou a necháme ji namočenou. Zatímco připravujeme další ingredience, cibule změkne a zůstane skvělá chuť. Petrželku opláchneme a okapanou nasekáme. Cizrnu slijeme a necháme na sítu okapat.

  2. Papriky očistíme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na proužky nebo kostičky. Okurku rozpůlíme, zbavíme jadřince a nakrájíme, zelí nakrájíme na nudličky. Vše vložíme do větší salátové mísy, přidáme cizrnu, scezenou cibuli a petrželku. Dále přidáme na proužky nebo kostky nakrájenou mozzarellu (nebo můžeme použít nadrobený kozí sýr) a zlehka promícháme.

  3. Z uvedených ingrediencí v misce metličkou nebo vidličkou prošleháme zálivku a přilijeme do mísy, dobře promícháme a necháme asi 30 minut v chladu. Vychlazený salát podáváme samotný nebo jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!