Teplý salát z hub s červenými a žlutými paprikami

Recepty, Saláty

Suroviny

2 velké hřiby (v létě) nebo žampiony portobello
1 velká červená paprika
1 velká žlutá paprika
vinný ocet
1 červená cibule
2 lžíce piniových semínek
směs zelených salátů

Postup přípravy receptu

  1. Na grilu nebo pánvi s olivovým olejem opečte houby kloboukem dolů (v této poloze neztratí šťávu).

  2. Nakrájejte je na plátky a pokapejte octem.

  3. Opečte obě papriky, nechte v igelitovém sáčku zapařit a pak odstraňte zčernalou slupku, nakrájejte na proužky a též zakápněte octem.

  4. Nasucho opražte piniové oříšky.

  5. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka.

  6. Promíchejte omyté a okapané listy salátu s octem, rozložte na talířky, navršte na ně teplou směs paprik a hub, ozdobte kolečky cibule a posypte oříšky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!