Zeleninový salát s pšenicí a naloženým sýrem

Recepty, Saláty

Suroviny

100 g pšenice
4 větší rajčata
1 okurka
2 barevné papriky
250 g Feta sýru
4 stroužky česneku
několik lístků bazalky
sušené oregano
2 lžíce oleje
zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve s předstihem namočíme zrna pšenice do vody (alespoň na 2 hodiny) a naložíme sýr.

  2. Marinádu připravíme z oleje, prolisovaného česneku, drobně pokrájené bazalky a oregana.

  3. Sýr nakrájíme na zhruba 0,5cm kostky a naložíme do marinády. Necháme alespoň 2 hodiny v lednici.

  4. Po namočení z pšenice slijeme vodu a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme cca 35 minut.

  5. Mezitím očistíme rajčata, okurku a papriky a vše nakrájíme na větší kousky.

  6. Vmícháme vychlazenou uvařenou pšenici a naložený sýr i s marinádou. Podáváme vychlazené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!