Zeleninový salát s pšenicí a naloženým sýrem
Recepty, SalátySuroviny
- 100 g pšenice
- 4 větší rajčata
- 1 okurka
- 2 barevné papriky
- 250 g Feta sýru
- 4 stroužky česneku
- několik lístků bazalky
- sušené oregano
- 2 lžíce oleje
- zeleninový vývar
Postup Zeleninový salát s pšenicí a naloženým sýrem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve s předstihem namočíme zrna pšenice do vody (alespoň na 2 hodiny) a naložíme sýr.
Marinádu připravíme z oleje, prolisovaného česneku, drobně pokrájené bazalky a oregana.
Sýr nakrájíme na zhruba 0,5cm kostky a naložíme do marinády. Necháme alespoň 2 hodiny v lednici.
Po namočení z pšenice slijeme vodu a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme cca 35 minut.
Mezitím očistíme rajčata, okurku a papriky a vše nakrájíme na větší kousky.
Vmícháme vychlazenou uvařenou pšenici a naložený sýr i s marinádou. Podáváme vychlazené.