Telecí ossobuco na šalvěji a česneku s kapustičkami

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 kousky telecí nožičky s kostí uprostřed - ossobuca
60 g anglické slaniny
2cibule
6 stroužků česneku
250 ml suchého bílého vína
500 ml silného hovězího vývaru
sůl
pepř
1 snítka šalvěje
3 bobkové listy
300 g růžičkové kapusty
olej

Postup přípravy receptu

  1. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli na půlkolečka, stroužky česneku oloupeme a necháme vcelku.

  2. V hrnci se silným dnem rozehřejeme olej a maso z obou stran prudce osmahneme dozlatova, pak ho z hrnce vyndáme a odložíme stranou. Do hrnce přidáme lžíci oleje, vhodíme slaninu, cibuli, stroužky česneku, šalvěj a bobkové listy. Necháme restovat, dokud cibule nezačne zlátnout.

  3. Pak do hrnce vrátíme maso, zalijeme vývarem a vínem, osolíme, opepříme a pod pokličkou při nejmenší teplotě necháme dusit, až bude maso měkké. Občas zkontrolujeme a je-li třeba lehce podlijeme vývarem.

  4. Kapustičky očistíme, překrojíme podélně na polovinu a přidáme do hrnce k masu když už je maso skoro úplně měkké. Necháme vše spolu ještě podusit, až kapustičky změknou a v hrnci zbyde jen trochu zahoustlé šťávy. Před podáváním odstraníme bobkové listy. Podáváme s bramborovou kaší, hodila by se i rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!