Rychlé jahodové muffiny

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 - 300 g jahod
3 vejce
180 g cukru krupice (lze ubrat)
80 g másla nebo Hery - rozpuštěné
200 g hladké mouky
0,5 balíčku prášku do pečiva
vanilkové aroma nebo vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce šleháme s cukrem do husté pěny, pak vmícháme vlažné máslo, mouku s kypřidlem a aroma, dobře promícháme a nakonec zlehka (už ne šlehačem) vmícháme pokrájené čisté jahody.

  2. Jahodové těsto rozdělíme do vymazaného a moukou vysypaného muffinového plechu nebo muffinových košíčků a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dozlatova - vyzkoušíme špejlí.

  3. Před podáváním můžeme pocukrovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!