Bábovka s jogurtem a skořicí, bez vajec

Recepty, Moučníky

Suroviny

350 g polohrubé mouky
cca 180 g krystalového cukru (podle toho, jak kdo rád sladké)
130 g rozpuštěného tuku na pečení
1-2 lžičky mleté skořice
1 kypřící prášek do pečiva
150 g bílého jogurtu
mléko dle potřeby
namočené rozinky
kakao na obarvení části těsta (pokud chceme bábovku dvoubarevnou)
tuk a
strouhanka na vymazání a vysypání formy

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, cukr, skořici a kypřící prášek smícháme, poté přidáme tuk a jogurt, vše důkladně promícháme.

  2. Podle hustoty těsta, přidáváme mléko.

  3. Bez mléka je těsto velmi husté, nedá se lít do formy. Část těsta můžeme obarvit kakaem. Těsto lijeme do vymazané a vysypané formy. (Liji po vrstvách, a každou lehce pokladu namočenými rozinkami.)

  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při 180°C cca 40 minut.

  5. Po upečení sypu moučkovým cukrem s trochou skořice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!