Selská pivní polévka s těstovinami

Recepty, Polévky

Suroviny

50 g uzeného bůčku
4 dl světlého piva
100 g karotky
100 g celeru
100 g petržele
2 dl smetany
0,5 l drůbežího vývaru
mletý pepř
petrželka
100 g těstovin

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si uvaříme těstoviny na skus, propláchneme vodou a zcedíme.

  2. Do hrnce vložíme na kostičky nakrájený uzený bůček a zlehka ho osmahneme,přidáme veškerou nastrouhanou zeleninu a opět osmahneme, osolíme,opepříme.

  3. Poté přidáme drůbeží vývar a necháme povařit.

  4. Po 20 minutách varu přilijeme smetanu a pivo a krátce povaříme. Do jednotlivých porcí nakonec přidáme pokrájenou petrželku a uvařené těstoviny. Polévka je velmi chutná.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!