Tarhoňa se zelím a uzeným masem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1 hrnek tarhoni
1,5 hrnku uzeného vývaru
200-250 g uzené plece
400 g kysaného zelí
1 cibule
kousek sádla
sůl
pepř
cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve dáme 20 minut vařit maso. Na malinkém kousku sádla opečeme tarhoňu do zlatova. Neustále mícháme, aby se nespálila.

  2. Zalijeme vývarem z masa, osolíme a vaříme, až vsákne všechnu tekutinu. Přikryjeme poklicí a necháme odpočinout.

  3. Nakrájenou cibuli na sádle osmažíme a když začne zlátnout, přidáme maso nakrájené na kostičky a společně opečeme.

  4. K masu přidáme pokrájené zelí, přikryjeme a dusíme do měkka. Měkké zelí dochutíme pepřem, případně solí a cukrem a vsypeme tarhoňu.

  5. Všechno společně promícháme a prohřejeme. Můžeme posypat strouhaný sýrem, ale vůbec to nemusí být, je to dobré i takhle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!