Kuře s houbovou nádivkou místo prsou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
4 vrchovaté lžíce sušených hub
2 vajíčka
3 hrsti bílého pečiva (rohlík, houska, veka nakrájené na kostičky)
sůl
pepř
majoránka nebo čerstvá nať petržele
1 stroužek česneku nebo malá lžička česnekových granulí
3 lžíce rozpuštěného másla
máslo na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si nadrobno pokrájíme nebo natrháme sušené houby, zalijeme je vařící vodou, necháme hodinku, dvě louhovat.

  2. Kuře nařízneme uprostřed mezi prsy, opatrně odhrneme kůži a vyřízneme prsa. Prsa se dají použít třeba na minutky nebo na kari, atd.

  3. Vajíčka oddělíme, bílky ušleháme, žloutky přidáme do mísy k pečivu nakrájenému na drobné kostičky.

  4. Směs v míse osolíme, opepříme, přidáme koření, najemno nastrouhaný česnek, rozpuštěné máslo a přidáme namočené houby. Vodu, ve které se houby máčely opatrně přidáváme do směsi tak, aby byla jen lehce vlhká, nerozmočená.

  5. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.

  6. Kuře naplníme nádivkou na místo prsou, kůži uprostřed spojíme párátky, zbytkem nádivky plníme dutinu kuřete. Kuře osolíme.

  7. Pečeme v mírněji vyhřáté troubě /160 C/ na másle minimálně hodinku na odkrytém pekáčku. Lehce podlíváme vodou, aby se máslo nepřipeklo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!