Rychlá sekaná

Recepty, Mleté maso

Suroviny

0,5 kg mletého masa (směs vepřového a hovězího)
3 rohlíky
cca 2 dcl mléka
2 vejce
lžička sušeného česneku (nemusí být)
rovná polévková lžíce vegety (kuchárku...)
2 velké hrsti sušené smažené cibule (z trhů z vietnamských tržišť)
podle potřeby trochu strouhánky
několik plátků špeku nebo slaniny

Postup přípravy receptu

  1. V míse natrháme rohlíky na menší kousky, zalijeme mlékem a necháme nasáknout.

  2. Přidáme najemno mleté maso - buď mleté doma nebo z obchodu, který máte ověřený (přiznávám, že kupuji občas v Lidlu a jsem spokojená).

  3. Přidáme podle chuti česnek (nemusí být), vegetu nebo jinou suchou polévkovou přísadu (pozor na obsah soli, má nejméně 54%), vejce a smaženou sušenou cibuli - čím více, tím lépe. Pokud nemáte kupovanou, můžete si cibulku osmažit sami - hezky dohněda a na ubrousku zbavit tuku.

  4. Důkladně promícháme - můžete i v robotu. Podle potřeby lze trochu zahustit strouhánkou. Pečeme 2 šišky pokryté trochou špeku nepřikryté, nepodlité asi 20 minut na cca 160-170 st., potom trošku podlijeme vodou a dopékáme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!