Tagliatelle s cuketovou omáčkou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1/2 cukety
1 kuřecí prso
1 kelímek smetany ke šlehání
snítka rozmarýnu (nebo jiné oblíbené bylinky)
libovolné těstoviny Tagliatelle
sůl
pepř dle chuti
olivový olej dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso osolíme, opepříme (dětem do roku vynecháme) a nakrájíme na drobné kostičky. V pánvi rozpálíme trošku olivového oleje a kuřecí maso na něm lehce zatáhneme.

  2. Pak přidáme na jemno nastrouhanou cuketu (může být i se slupkou) a společně osmahneme dozlatova.

  3. Poté podlijeme smetanou ke šlehání, přihodíme oblíbenou bylinku a necháme zredukovat. Netrvá to příliš dlouho, protože cuketa omáčku pěkně zahustí. Dospělí si osolí, opepří či ochutí jiným kořením dle libosti.

  4. Poté vmícháme do připravených těstovin.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!