Tři v tom (v PH)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kapusty (měla jsem mraženou)
2 uzená kuřecí stehna
2 větší brambory
100 g slaniny
1 žlutá cibule
2 stroužky CZ česneku
sůl
pepř
používala jsem koření Nahrin - viz foto

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si na pánvi dokřupava opečeme na kostky nakrájenou slaninku, pak k ní přihodíme pokrájenou cibuli a necháme zezlátnout.

  2. Pomalý hrnec lehce mázneme sádlem (nemusíme), přidáme překrájenou kapustu, oloupané syrové brambory nakrájené na větší kostičky, osolíme, opepříme, nezapomene pomačkat česnek a šup s ním do PH.

  3. Pořádně promícháme a podlijeme vodou cca 200 ml.

  4. Nahoru dáme kuřecí stehna bez kůže.

  5. Zapneme PH na II.stupeň a nastavíme čas na 3 hodiny.

  6. Po této době si uděláme zátřepku (záklechtku) ze 2 lžic hladké mouky a cca 200 ml vody. Nalejeme ke kapustě, promícháme a pomalíme další hoďku.

  7. Dochutíme dle potřeby solí či pepřem a kdo má rád česnek, přidá ještě jeden stroužek.

  8. Stehýnka vykostíme překrájíme na větší kousky.

  9. Přihodíme je zpět do PH ke kapustě a bramborám, všechno promícháme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!