Sýrové bagety s celerovou natí

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

400 ml vody
lžička cukru
21 g droždí
70 g měkkého sádla
400 g pšeničné chlebové mouky
300 – 320 g hladké mouky
3 rovné lžičky soli
120 g strouhaného sýra
větší hrst krájené celerové natě

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozmícháme droždí a cukr, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme dobře vykynout (asi hodinu).

  2. Hotové vytáhneme z mísy, propracujeme, rozdělíme a z každého kusu uděláme bagetu nebo večku.

  3. Necháme je nakynout na plechu, potřeme vejcem, můžeme šikmo ostrým nožem několikrát naříznout a dáme upéct do vyhřáté trouby (180-190°C / 20-25 min).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!