Sýrová omáčka z goudy se žampiony

Recepty, Omáčky

Suroviny

300 g goudy nebo ementálu ap.
100 g žampionů
50 g másla
4 žloutky
2 dl mléka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Sýr nakrájený na malé kostičky máčíme asi hodinu v mléce. Potom přidáme rozšlehané žloutky a máslo, rozmícháme a vaříme ve vodní lázni na hustou omáčku. Hotovou omáčku osolíme, opepříme, vmícháme na kostičky nakrájené žampiony a ještě mírně povaříme. Přílohy: kynuté knedlíky nebo slané pečivo.

  2. 1) Po proležení v mléce se kostičky sýru rychle rozpustily. 2) Vložené syrové houby stačí v omáčce vařit asi 10 minut. Omáčka se ve vodní lázni ani viditelně nevaří, nebublá, nepění. 3) Omáčku příště zkusím malinko přikyselit pár kapkami citr. šťávy.

  3. Podávala jsem s houbovým knedlíkem z mikrovlnky a bylo to výborné. Omáčku jsem pro sebe dělala z polovičního množství.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!