Švýcarské houbové ragú
Recepty, HoubySuroviny
- 500 g čerstvých hub
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 3 snítky tymiánu
- 3 lžíce oleje
- 100 ml bílého vína
- sůl
- bílý mletý pepř
- 400 g těstovin
- petrželka nebo snítky tymiánu na ozdobu
Postup Švýcarské houbové ragú
Postup přípravy receptu
-
Cibuli necháme na oleji zesklovatět, přidáme česnek nakrájený na jemné plátky, orestujeme, přisypeme nakrájené houby a papriku nakrájenou na kostičky. Za stálého míchání osmahneme zhruba 10 minut. Pozor, aby se nepřipálily.
Směs podlijeme bílým vínem, podle chuti osolíme a opepříme. Vmícháme tymián a pod pokličkou dusíme 10 minut.
Podáváme s uvařenými těstovinami.