Kuřecí stehenní plátek s houbovo-zeleninovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 stehenní kuřecí řízky
1 cibule
200 g žampionů
3 stonky řapíkatého celeru
1 mladá cuketa
1 smetana na vaření
sůl
pepř
1 lžička koření na kuřecí maso
1 lžička mleté sladké uzené papriky
kuřecí vývar
olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na oleji, přidáme nadrobno nakrájený řapíkatý celer. Chvilku smažíme a přidáme plátky masa a zprudka opečeme. Ochutíme solí, pepřem, kořením a paprikou. Zalijeme vývarem promícháme, přidáme nastrouhané žampiony a cuketu.

  2. Dusíme, dokud není maso měkké.

  3. Maso vyndáme na talíř, omáčku ponorným mixérem rozmixujeme.

  4. Zalijeme smetanou necháme provařit. Vrátíme maso a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!