Švestkový koláč ze špaldové mouky

Recepty, Moučníky

Suroviny

400 g špaldové mouky
3 vejce
citronová šťáva z 1/2 citronu
100 g třtinového cukru
1 lžíci Cara (rozpustný cereální nápoj)
1 lžičku mleté skořice
1/2 prášku do pečiva
1/2 lžičky sody
200 g zakysané smetany
1/2 hrnku oleje
1/2 mléka
1 vanilkový cukr
1 panák Amaretta
švestky nebo jiné ovoce
tuk
kokos na plech
Na žmolenku:
máslo pokojové teploty
hrubá mouka
třtinový cukr
mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

  1. V míse řádně promícháme všechny sypké ingredience.

  2. Přidáme vejce, mléko, olej, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, Amaretto a opět řádně promícháme.

  3. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe rozpůlenými švestkami, posypeme žmolenkou.

  4. Plech dáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 30-40 min., záleží na troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!