Jednoduchý a rychlý koláč z Ricotty

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 hrnek hladké mouky
1/2 hrnku polohrubé mouky
200 g ricotty
3 vejce
3/4 hrnku cukru
1 vanilkový cukr
120 g rozpuštěného vlažného másla
1/2 balíčku prášku do pečiva
1/2 hrnku mléka + podle potřeby
špetka soli
citronová kůra + pár kapek šťávy
---
kakao
olej a kokos na vysypání formy

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, ricottu, mléko a máslo ušleháme. Do vzniklé hladké hmoty přidáme všechny sypké suroviny. Společné prošleháme, až vznikne polotuhé hladké těsto.

  2. Formu (měla jsem kulatou 30 cm) vymažeme a vysypeme kokosem. 2/3 těsta vlijeme do formy, ve zbytku rozmícháme kakao a navrstvíme na bílé těsto. Já jsem nepromíchala, ale můžete projet špejlí a mramorovat.

  3. Taky může zůstat těsto jen světlé, nebo zamíchat s drobným mraženým ovocem (borůvky, rybíz, maliny). Pečeme cca 40-45 minut při 180°C. Mám poměrně nízkou formu a nechtěla jsem to úplně plné, tak jsem naplnila dvě bábovičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!