Švestkový koláč s drobenkou a mandlemi

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g másla+na výmaz
225 g třtinového cukru
300 g mletých mandlí
50 g mandlových lupínků
140,25 g hladké mouky
1 lžička citronové kůry
2 vejce
1 lžička skořice
1 lžička prášku do pečiva
15-18 švestek podélně pokrájených na 1/4

Postup přípravy receptu

  1. Kulatou formu vymažeme po obvodu máslem a dno vyložíme pečicím papírem.

  2. Dobře vychlazené máslo, mandle a cukr vymícháme v drobenku, 1/2 oddělíme k drobence přidáme 140 g mouku a citronovou kůru a vytvoříme hladké těsto. Dejte ho do formy a vtlačte ho do dna i do stěn, pečeme 15-20 minut dozlata, pak necháme chladnout asi 10 minut.

  3. Z odložené drobenky odebereme několik lžic, do zbytku přidáme vejce, 25 g mouky, skořici a pášek do pečiva, vymíchejte těsto, přendejte je do formy na něj naskládejte 1/2 švestek, pocukrujte a posypte skořicí a pečte 10 minut.

  4. Přidejte zbytek švestek pocukrujte a posypte skořicí, pečte 10 minut, pak povrch posypejte drobenkou a lupínky a pečte ještě 20 minut.

  5. Po rozkrojení může vnitřek lehce vytéct. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!