Květákové kung-pao s arašídy, zázvorem a pórkem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 větší květák
hladká mouka
1 pórek
1 jarní cibulka
2 cm zázvoru
(může být i sušený zázvor)
olej
sůl
hrst arašídů
Na marinádu:
4 PL oleje
sůl, pepř
1,5 PL rýžového octa
1 PL ústřiové omáčky
1 KL sojové omáčky
4 PL rýžového vína
1 KL solamylu
1 KL třtinového cukru
1 KL Piri Piri omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Květák, na růžičky rozebraný, uvaříme v osolené vodě cca 4-5 minut. Přecedíme a necháme okapat. Všechny ingredience na marinádu dobře promícháme.

  2. Uvařené růžičky květáku naložíme do marinády na cca 60 minut. Po této době růžičky květáku vyjmeme z marinády, obalíme v hladké mouce a zprudka smažíme na rozehřátém oleji.

  3. Zbylou marinádu dáme stranou. Na druhé pánvi na rozehřátém oleji orestujeme pokrájený zázvor, pórek a jarní cibulku. Orestovanou směs s pórkem, smícháme s osmaženým květákem. Vmícháme zbylou marinádou a arašídy a necháme chvíli ještě povařit.Zdobíme petrželkou. Podáváme s rýží..


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!