Sváteční vývar z jeleních žeber

Recepty, Polévky

Suroviny

700 g jeleních žeber
1 cibule
1 větší mrkev
1 větší petržel
1/4 celeru
6 kuliček nového koření
6 kuliček celého pepře
2 bobkové listy
sůl
hrst mraženého hrášku

Postup přípravy receptu

  1. Jelení žebra dáme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou a pomalu na mírném ohni přivedeme k varu. Jakmile se na hladině objeví pěna ze sražené bílkoviny tak tuto poctivě odebíráme.

  2. Jakmile bílkovina přestane vytvářet pěnu, vložíme k masu polovinu množství kořenové zeleniny, sůl, pepř, nové koření a bobkový list. Vaříme pomalu tahem cca 2-3 hodiny.

  3. Mezitím si nastrouháme druhou polovinu kořenové zeleniny na hrubém struhadle. Vývar po uvaření, až je maso měkké přecedíme a přidáme nastrouhanou zeleninu a hrášek.

  4. Maso z jeleních žeber obereme a nakrájíme do polévky. Vhodnou vložkou jsou domácí nudle. Pak již jen s chutí konzumujeme, tuto velmi silnou a vydatnou polévku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!