Dvoubarevné spirálky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Světlé těsto:
210 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
2 žloutky
140 g Hery
špetka soli
citrónová kůra
lžička citrónové šťávy
1 balíček vanilkového cukru
Tmavé těsto:
210 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
2-3 žloutky
140 g Hery
špetka soli
1 lžíce kakaa
1 balíček vanilkového cukru
bílek na potření těsta

Postup přípravy receptu

  1. Obě těsta vypracujeme, necháme odpočinout a pak z každého zvlášť vyválíme slabší obdélníkový plát.

  2. Spodní plát potřeme rozšlehaným bílkem, nahoru položíme druhý plát.

  3. Horní plát potřeme bílkem a svineme v roládu, kterou zatočíme do alobalu a necháme v chladničce ztuhnout.

  4. Potom nožem rovně nakrájíme asi 5 mm silné plátky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 170°C 8-10 minut, už nezdobíme ani necukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!