Sváteční krůtí plněná sekaná

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g mletého krůtího masa
1 cibule
3 stroužky česneku
1/2 lžičky chilli
1 lžička bazalky
pepř
1/2 žluté papriky
strouhanka
1 lžíce zakysané smetany
olej na vymáznutí pekáčku
Na 1 omeletu:
2 vejce
trochu soli
2 lžíce mléka(nebo vody)
mrkev
kukuřice
hrášek
1/2 žluté papriky
kousek pórku
2 lžíce zakysané smetany na potření sekané
olej na vymáznutí pánve

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uděláme omeletu, našleháme vejce s mlékem (vodou)a trochou solí, nalijeme na horkou pánev s olejem, na ní nasypeme mrkev na malé kostičky, kukuřici, hrášek a na malé kostičky nakrájenou papriku a pórek.

  2. Pečeme, obrátíme, dopečeme z druhé strany a necháme jí zchladnout.

  3. Do mísy dáme mleté maso, osolíme, přidáme chilli, bazalku, na drobné kostičky nakrájenou papriku s cibulí, trochu pepře, rozmačkaný česnek, vejce a všechno promícháme, podle hustoty dáme strouhanku.

  4. Na pečícím papíře si z těsta uděláme placku, velkou jako máme omeletu, kterou na ní položíme a pomocí papíru zarolujeme do tvaru sekané. Tu pak dáme do olejem vymazaného pekáčku, upravíme si jí, celou potřeme zakysanou smetanou a dáme na hodinu péct podlitou 100 ml vody.

  5. Párkrát po dobu pečení polijeme vypečenou šťávou. Po upečení bude vršek krásně do hněda a už jen nakrájíme na porce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!