Sushi naopak Uramaki

Recepty, Minutky

Suroviny

rýže na sushi krátká
krabí tyčinky surimi
avokádo
okurka menší
černý kaviár ze pstruha (nebo sezamová semínka)
japonské rýžové víno
sůl
řasy nori
japonská majonéza Kewpie
křen wasabi
sojová omáčka japonská Kikkoman
nakládaný japonský zázvor
citron

Postup přípravy receptu

  1. Na Topkach je uz vela velmi dobrych postupov ako si uvarit kratku sushi ryzu a plus ako ju ochladit a ochutit a cely postup pripravy rolovania bambusovej podlozky. Moj prispevok je na moderny pristup vkladania uvarenych surovin na miesto surovych ryb a ako to urobit naopak, aby bola ryza z vonku.

  2. Krabie tycinky nakrajame/natrhame na platky, zlahka naozaj myslim zlahka potrieme wasabi alebo majonezou Kewpie. Mladu japonsku oharku nakrajame na cca 5 cm palicky (da sa pouzit aj europska a lyzickou vyberieme jedierka).

  3. Avokado rozkrojime, vyberieme kostku osupeme a nakrajame na platky, hned potrieme citronom aby nam nezhnedlo.

  4. Na bambusovou rohozku (dobre je ju prve obalit foliou, pre lahke cistenie). Na nu polozime platok nori rias (lesklou stranou von) a pekne natlacime tenku vrstvu ryze nie uplne ku krajom rosypeme trochu lacneho kaviaru v nasom pripade bol zo pstruha ked nemame pouzijeme sezamove semienka (cierne su krajsie).

  5. Riasy preklopime a poukladame, krabie tycinky, platky avokada a uhorky. Ked chceme potrieme vsetko chrenom wasabi alebo pre tych co nemusia stiplave, japonskou majonezou Kewpie (my sme pouzili majonezu).

  6. Vsetko pekne zrolujeme na pripravenej podlozke. Tuto sushi rolku rozkrajame na 3 male sushi (treba velmi ostry noz a este si ho navlhcit vo vode). Servirujeme s nakladanym sladkym zazvorom a japonskou sojovou omackou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!