Pečené hovězí žebro na cibuli a žampionech

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 kg hovězího žebra
2 cibule
4 žampiony
olej
sůl, pepř, koření dle vaší chuti
4 stroužky česneku
vývar
1 PL sójové omáčky
máslo.

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí žebra, naporcovaná dle vaší představy, přímo od řezníka, (což by neměl být sebemenší problém) opláchneme, důkladně okořeníme oblíbeným kořením, solí, pepřem a dáme na 2 hodiny odležet do lednice.

  2. Žebra opékáme ze všech stran na pánvi a přendáme do zapékací mísy, ve které je potřeme česnekem a pocákáme sójovou omáčkou.

  3. Ve výpeku osmažíme cibuli, žampiony a vše dáme do mísy na žebra. Podlijeme vývarem tak, aby byla žebra vidět, přikryjeme a pomalu pečeme v troubě na 170-180°C asi 3 hodiny, další hodinu opět pomalu dopékáme již bez poklice.

  4. Na závěr sos zredukujeme a přidáme kousek másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!