Snadný smetanový dezert s kakaovým korpusem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
3 vejce
75 g cukru krupice
100 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
horká voda (cca 2lžíce)
2 lžíce oleje
2 lžíce hořkého kakaa
Krém:
2 pomazánková másla neochucená
500 ml šlehačky
2 ztužovače šlehačky
moučkový cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme vejce s cukrem a postupně přidáme horkou vodu (rozpustí cukr). Šleháme co nejdéle, čím našlehanější vejce budou, tím křehčí bude těsto. Mouku prosejeme, promícháme s práškem do pečiva a kakaem a lehce vmícháme do vajec.

  2. Pečeme v olejem vymazané formě (průměr 30 cm), na dno dávám pečící papír a dáme péct do předehřáté trouby, na 150°C cca 30 min. Troubu otvíráme nejdříve po 15ti min., aby těsto nespadlo. Jestli je upečené kontrolujeme klasicky špejlí.

  3. Hotové těsto necháme vychladnout, pokud se nám vyboulilo zkrojíme do rovna, dáme zpět do formy a potřeme krémem. Dáme do lednice a necháme pár hodin tuhnout. Před podáváním posypeme hořkým kakaem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!