Sumeček africký s čínskym zelím

Recepty, Ryby

Suroviny

1 filet sumečka afrického
1 čínske zelí
sůl
bílý jogurt nebo kyselá smetana
Marináda:
1 svazeček koriandrové natě
asi 1 cm kousek zázvoru
1 feferonka
2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Na marinádu nasekáme koriadrovú vňať, nastrúhame zázvor, nasekáme feferonku a premiešame s olejom.

  2. Na panvicu dáme 1 lyžicu oleja, vložíme rybu a jemne osolíme. Navrch rozotrieme polovicu marinády a na strednom plameni opekáme cca 7 minút.

  3. Potom rybu otočíme a navrstvíme na ňu druhú polovicu marinády. Rybu posunieme na jednu stranu a na druhú stranu dáme narezanú čínsku kapustu. Opekáme spoločne asi 5-7 minút (podfľa hrúbky ryby, kapustu občas premiešame.

  4. Na tanier rozložíme kapustu a na ňu uložíme rybu a prelejem trochou jogurtu alebo kyslej smotany. Ihneď podávame.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!