Jarošovská pivní pomazánka

Recepty, Pomazánky

Suroviny

90 g Jarošovského pivního sýra
30 g čerstvého změklého másla
50 ml majonézy Poličanka
1 ks jarní cibulky s natí
2 stroužky chilli česneku

Postup přípravy receptu

  1. Na jemném struhadle nastrouháme pivní sýr (kupodivu to jde dobře).

  2. Vložíme do misky a přidáme změklé máslo, majonézu, na jemno nakrájenou jarní cibulku a nasekané stroužky chilli česneku.

  3. Vše opatrně promícháme, tak aby zůstala zachována struktura strouhaného sýru. Nesmí z toho vzniknout kaše. Podáváme zdobené nasekanou cibulovou natí na křupavých chlebových chipsech (Bake rolls) s česnekovou příchutí jako výbornou chuťovku k vínu i pivu. Pomazánku vůbec nesolíme, neboť chipsy jsou solené. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!