Chřestové pikantní balíčky zapečené se slaninou, sýry a vejci

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 balíček bílého chřestu
8 plátků slaniny
4 vejce
4 lžíce másla
3 lžíce strouhanky
3 lžíce strouhaného sýra
1 lžička chilli papriček v nálevu
1 lžička petrželky
1 lžíce olivového oleje
1 lžička sojové omáčky
čerstvý mletý pepř
4 cherry rajčátka
Na přeliv:
1 malá majonéza
1 polévkové lžíce pomazánky harissa
brambory jako příloha
křen
kečup

Postup přípravy receptu

  1. Chřest jsem oloupala a zbavila tvrdých částí a ten chřest,který byl silnějsí, jsem rozkrojila na polovinu a dala jsem na pár (5 minut) minut povařit do vody s 1 lžičkou sojové omáčky a vždy pár kousků chřestu jsem zabalila do jednoho plátku slaniny. Mezitim jsem si našlehala vejce, sýr a vložila jsem do směsi 1 lžičku rozmačkaných naložených chilli papriček.

  2. Plech jsem si vymazala máslem a lžící oliv. oleje a pokladla jsem jej svazečky chřestů, smotaných v plátcích slaniny. Okolo svazečků chřestu jsem pokladla rajčátka pokrájená na plátky.Všechno na plechu jsem posypala strouhankou. Nakonec jsem polila takto připravené svazečky z chřestů, směsí z vajec, sýrů a papriček.

  3. Přidala jsem pak na celý plech máslo a posypala jsem vše čerstvým mletým pepřem. Těsně před vyndáním z trouby, jsem vše posypala strouhaným Formaggio sýrem a dala jsem ještě pak na 2 minuty zapéci. Podávala jsem s bramborem, přelivem z majolky a harisy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!