Studený bramborový salát s cibulí a kyselými okurkami

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

brambory
horčice
kyselé okurky
cibule
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory povaříme v osolené vodě, ale ne úplně do měkka. Nakrájíme na menší plátky a necháme vychladnout. Nakrájíme si cibuli na proužky a kyselé okurky na kostičky.

  2. Cibuli si spaříme v horké vodě a přidáme do misky k vychladlým bramborám spolu s okurkami.

  3. Na zálivku použijeme hořčici, do které za stálého šlehání přidáváme po troškách olej a následně lák z okurek. Celou směs osolíme a opepříme podle chuti.

  4. Salát je osvěžující a v horkých letních dnech mnohem lehčí než klasický majonézový salát a ideálně se hodí například k řízku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!