Králík s nudlemi udon

Recepty, Jiné maso

Suroviny

0,6 kg vykostěného králičího masa
3 lžíce rýžového oleje
2 cibule
4 stroužky česneku
0,2 l vína mirin (lze nahradit 0,2 bílého vína + 2 lžičkami třtinového cukru)
0,1 l světlé sójové omáčky
227 g nakládaných bambusových výhonků (plátky)
jidášovo ucho
(glutaman)
Příloha:
nudle udon

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěného králíka nakrájejte na velikost sousta. Ve woku rozpalte olej a maso osmahněte, zalijte polovinou vína a sójové omáčky. Duste do měkka, trvá to asi 10 minut.

  2. Houby zalijte vřící vodou. V nabotnalém stavu by měly být ve stejném objemovém poměru jako bambusové výhonky.

  3. Uvařte nudle dle návodu.

  4. Očištěnou cibuli nakrájejte na klínky a česnek na plátky. Maso vyduste na tuk, přihoďte cibuli a česnek, opékejte asi minutu. Přidejte bambusové výhonky, nabobtnalé, tvrdých částí zbavené houby, zbylé víno a sójovou omáčku a uvařené nudle. Nechte prohřát. Případně dochuťte glutamanem. Ihned podávejte


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!