Líčka s bylinkovou omáčkou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1,5 kg hovězích líček
sůl
3 lžíce sádla
4 cibule
10 stroužků česneku
0,75 l červeného vína
0,6 l hovězího vývaru
2-3 bobkové listy
3 lžičky drceného pepře
Příloha:
aromatická bylinková omáčka
smetanová bramborová kaše

Postup přípravy receptu

  1. Líčka pečlivě očistěte, nakrájejte na větší kousky a osolte. Rozpalte v kastrolu sádlo a maso postupně nechte zatáhnout. Vyjměte. Přidejte nahrubo nakrájenou cibuli a česnek. Až zhnědnou, vraťte maso i se šťávou, kterou pustilo do nádoby, zalijte vínem, vývarem, přidejte pepř a bobkové listy. Přikryjte a duste podle stáří masa 1,5-3 hodiny.

  2. V mezičase rozvařte brambory ve vodě a smetaně. Rozšťouchejte, případně přidejte máslo. Odpadne Vám cezení brambor a zahřívání smetany. Podávejte s bylinkovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!