Studená polévka z pečených rajčat

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g rajčat
1-2 stroužky česneku
asi 1 lžíce nasekaných čerstvých bylinek
cukr
sůl
pepř
panenský olivový olej
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata překrojíme napůl a poklademe je na plech.

  2. Každou polovinu zakápneme olejem, osolíme, pocukrujme, posypeme nasekanými bylinkami a dáme je péct do předehřáté trouby na 150°C asi na jednu hodinu, až jsou měkká.

  3. K rajčatům přidáme i neoloupaný česnek.

  4. Po upečení necháme trochu zchladnout.

  5. Rajčata, oloupaný česnek, 1 lžíci oleje a krapet vody rozmixujeme dohladka.

  6. Můžeme propasírovat přes síto, dochutíme solí.

  7. Necháme vystydnout a potom dáme vychladit do lednice.

  8. Je-li potřeba naředíme před servírováním vychlazenou vodou.

  9. Při servírování posypeme nasekanou čerstvou bazalkou a čerstvě namletým pepřem.

  10. Můžeme podávat s opečenou bagetkou nebo krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!