Chlebíček ‘Piňa Colada’ bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm bílá bez lepku)
80 g cukru
1 prášek do pečiva
1/2 lžičky xanthanu nebo guaru
50 g mletého kokosu
3 lžíce oleje
1/3 plechovky ananasu včetně šťávy
voda
Na drobenku
2 lžíce cukru (nejlépe třtinového)
2 lžíce bezlepkové mouky (např. pohankové)
1 lžíce bezmléčného margarínu (Stella)

Postup přípravy receptu

  1. Z ananasového kompotu slijeme šťávu a 1/3 pevného podílu pokrájíme na drobné kousky. Šťávu doředíme vodou na celkový objem 300 ml.

  2. V hlubší míse smcháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, xanthanem a kokosem.

  3. Přilijeme olej a vodu s ovocnou šťávou. Metličkou nebo ručním šlehačem vymícháme v těsto.

  4. Na závěr vmícháme pokrájené kousky ananasu.

  5. Těsto přelijeme do formy na biskupský chlebíček.

  6. Z cukru, mouky a margarínu připravíme drobenku, kterou rozložíme na povrch chlebíčku.

  7. Pečeme při 160 °C cca 30 minut.

  8. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formě, vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!