Roláda s rebarborovo-švestkovou náplní

Recepty, Moučníky

Suroviny

6 vajec
4 lžíce pískového cukru
3 lžíce tmavé žitné mouky
3 lžíce hladké mouky
miska krájené rebarbory
miska švestek
1/2l vody
1 lžička povidlového koření
1 vanilkový pudink + 1 dcl mléka
strouhaný perník
cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme do hustého sněhu společně s cukrem. Přidáme žloutky. Jemně vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem.

  2. Roládu upečeme ve vyhřáté troubě. Po upečení roládu zamotáme a necháme ji vychladnout.

  3. Mezitím si připravíme náplň: Nakrájenou rebarboru a vypeckované švestky povaříme ve vodě, v hlubším kastrólku,až je vše měkké. Tyčovým mixérem vše rozmícháme na kaši. Přidáme lžičku povidlového koření a směs necháme probublávat. 1 sáček vanilkového pudinku rozmícháme v mléce, které přidáme do kastrólku a povaříme 5 minut. Stále směs mícháme. Dosladíme dle chuti - směs je spíš kyselkavá. Nakonec směs zahustíme strouhaným perníkem.

  4. Směsí naplníme roládu. Rovněž na povrch rolády směs rozetřeme a celou roládu necháme v lednici ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!