Grilované ovoce v medové marinádě se skořicí

Recepty, Grilování

Suroviny

2 broskve
1 červené jablko (lze zvolit jakékoli ovoce – meruňka, jahody, banán, ananas...)
1 limetka
4 PL medu (zředěné trochou vody, aby ovoce bylo v marinádě ponořené do poloviny)
1 PL skořice
4 rozdrcené hřebíčky
1 rozdrcená hvězdička badyánu
alobal
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve umícháme marinádu.

  2. Ovoce omyjeme, vypeckujeme, odstraníme jádřinec. Jablka a broskve rozpůlíme a ponoříme do marinády, nejprve řeznou stranou dolů, asi po hodině otočíme. Marinujeme minimálně 2 hodiny.

  3. Alobal potřeme lehce rozpuštěným máslem, ovoce poklademe, pokapeme marinádou a zabalíme. Necháme ale vůli, nebalíme těsně a na stupni č. 4 grilujeme na pevné části grilu cca 8 minut po každé straně. Servírujeme. Manžel dostal chuť na něco sladkého, vzhledem k jeho nemoci jsem se snažila udělat šetrnou sladkost.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!