Štrúdl (z domácího těsta)

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto (na 1 šišku):
20 dkg hladké mouky
5 dkg změklého tuku (Hera)
špetka soli
špetka prášku do pečiva
1 vejce
voda
a ocet (v poměru 1:1 množství dle potřeby)
olej
strouhanka
Náplň:
jablka
cukr
vanilka
mletá skořice
rozinky
ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dát mouku, peč. prášek, sůl, tuk, vejce a propracovávat těsto, přidat vodu s octem (nepřelít).

  2. Vypracovat hladké nelepivé těsto. Udělat bochánek a těsto přikrýt nahřátým kastrolkem (cca na 5 min.).

  3. Pak těsto rozválet na tenkou placku (těsto se nemusí podsypávat), potřít olejem (ne do krajů), posypat strouhankou, dát jablka, vanilkový cukr, cukr, mletou skořici, příp. rozinky nebo ořechy a zavinout.

  4. Péct na plechu potřeném olejem na 190-200°C cca 45 min. - do zrůžovění.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!